Locatie: Deventer, Nederland
Status: Ontwerpstudie
Opdrachtgever: ‘Flood’ Biennale Rotterdam (2005)
Samenwerking: Canan Saridal, Peter Miller

Dat het risico op overstromingen in Nederland toeneemt weten we allemaal. Maar hoe gaan we daar mee om? Het S-huis is een ontwerp voor een dijkwoning gelegen in een overstromingsgebied in Deventer. Het bestaat uit S-vormige delen met een bovenverdieping die op de dijk is gericht en een onderverdieping die op de uiterwaard is georiënteerd. Door het jaar heen zal het gebruik van de woning zich aanpassen aan het seizoen. Als het water ’s winters hoog staat trekt me zich terug op de bovenverdieping en komt het water beneden tot aan de borstwering te staan. Staat het water in de zomer weer laag, dan kan men heerlijk vertoeven in het beneden gedeelte van de woning die midden in de uiterwaard ligt.